Rondvliegende houten blokken, LEGO steentjes die overal rondslingeren, bekers drinken die over de grond heen denderen en etensresten onder de eettafel. En dan hebben we het nog niet eens over die loopwagentjes die over je vloer heen schuren. Ja, behalve dat je er heel veel liefde voor terug krijgt, krijg je met kinderen ook van alles anders terug. In huis heeft met name je vloer behoorlijk wat te lijden, dus een kindvriendelijke vloer is essentieel!

Wat is nou een kindvriendelijke vloer? Nou, je bent op de juiste plek beland, want ik ga je precies vertellen welke vloer kidsproof is.

Maar wat is nou een kindvriendelijke vloer? Nou, je bent op de juiste plek beland, want ik ga je precies vertellen welke vloeren kidsproof zijn.

Waar moet jouw kindvriendelijke vloer aan voldoen?

  • De vloer moet om te beginnen slijtvast zijn. Waarom hoef ik niet meer uit te leggen, want dat heb ik hierboven al kort beschreven. Een goed voorbeeld van een slijtvaste vloer is een PVC vloer en het mooie is dat een betaalbare PVC vloer ook zeker tot de mogelijkheden behoort.
  • De vloer moet niet glad zijn, zodat je voorkomt dat je kleine bij de eerste stapjes continu op z’n snufferd gaat.
  • Belangrijk is ook dat de vloer geluiddempend is, zodat je huiskamer niet gaat echoën. Natuurlijk is een goede ondervloer hierbij ook heel belangrijk.
  • De vloer moet gemakkelijk schoon te maken zijn, want je zult regelmatig met een dweil aan de slag moeten gaan. Een houten vloer is op dit moment dus niet de ideale keuze, maar een laminaatvloer is wel weer een prima optie!

Welke vloeren zijn kindvriendelijk

Welke vloeren nu precies kindvriendelijk zijn, hebben we voor je op een rijtje gezet.

PVC vloer

Een PVC vloer is gemakkelijk in onderhoud, geluiddempend, is zacht en voelt warm aan én je kunt allerlei kleuren en patronen kiezen. Het is een duurzame vloer waar je vele jaren plezier van zult hebben. Een PVC vloer is wel iets krasgevoeliger dan een hoogwaardige laminaat vloer, maar met haar prachtige uitstraling maakt deze vloer dat weer helemaal goed.

Laminaat

Een laminaat vloer is slijtvast en kan goed schoongemaakt worden. Je hebt laminaat in allerlei prijsklassen, maar houd er wel rekening mee dat, in de meeste gevallen, hoe duurder de vloer is, hoe hoger de kwaliteit van de toplaag van het laminaat is. En die toplaag is weer van belang voor het feit hoelang je laminaat vloer meegaat.

Houten vloer

Een houten vloer is lastiger in onderhoud. Denk aan het oliën van de vloer of het opnieuw schuren van de vloer. Ook met het dweilen moet je rekening ermee houden dat je niet met teveel water dweilt, omdat dat kringen in het hout kan veroorzaken. Valt in een onbewaakt moment een beker drinken op de grond en heb jij het pas uren later door? Dat kan gevolgen hebben voor je houten vloer.
Uiteraard kent een houten vloer ook voordelen, zoals een prachtige, luxe uitstraling en een houten vloer is warmte isolerend.

Tegels

Tegels kunnen natuurlijk het allerbeste tegen krassen en stoten, want het materiaal is knoerhard. Maar dat is direct ook weer een nadeel, want als je kindje valt, komt het vaak ook hard aan. En geloof me, als jongensmama kan ik uit ervaring spreken dat je kindje regelmatig valt uit onhandigheid óf tijdens het uitvoeren van allerlei wilde acrobatische kunsten.
Daarnaast zijn tegels koud als je geen vloerverwarming eronder hebt. Tegels zijn mooi, maar helaas niet kindvriendelijk.

Tapijt

Tot slot kun je natuurlijk kiezen voor tapijt. Het is natuurlijk heerlijk warm aan de voetjes van de kleine en ook uitglijden zal niet zomaar gebeuren, maar toch is tapijt als vloer niet aan te raden. Tapijt is lastig te reinigen dus die bekers drinken en eten die gegarandeerd op de grond belanden de eerste jaren kunnen voor lelijke plekken zorgen.

Als het goed is weet je nu een beetje beter welke vloeren kindvriendelijk zijn en welke vloer dus ideaal is voor in huis met kleine kinderen. Naar welke vloer gaat jouw voorkeur uit?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.