Een fijne, praktische keuken: dat willen we toch allemaal? Logisch ook, want de keuken is een plek waar je dagelijks komt en veel tijd doorbrengt. Denk maar aan het maken van het ontbijt, de lunch en het avondeten. De kans is groot dat je minimaal een uur per dag in je keuken bent. Een fijne indeling met voldoende ruimte is dus essentieel. In deze blog lees je waar een praktische keuken wat ons betreft minimaal aan moet voldoen.

Een fijne, praktische keuken: dat willen we toch allemaal? In deze blog lees je waar een praktische keuken wat ons betreft aan moet voldoen.

1. Voldoende werkruimte

Werkruimte in je keuken is essentieel. Niets zo vervelend als geen plek hebben om je groentes te snijden. Vrij werkblad is dus heel belangrijk. Het fornuis en de wasbak nemen al behoorlijk wat ruimte in en daarnaast heb je waarschijnlijk ook nog wel een aantal apparaten die je op je werkblad wil zetten. Denk aan een airfryer, een koffiezetapparaat en een waterkoker. Deze nemen allemaal ruimte in van je werkblad, waardoor er soms nog maar weinig ruimte overblijft. Als je dan ook nog eens niet netjes elke dag je vaatwasser in- en uitruimt, en er dus wat afwas op de aanrecht blijft staan, wordt het helemaal een probleem.
Een ruime keuken met veel werkblad is dus super praktisch. Met een U keuken bijvoorbeeld heb je een ruimtelijke keuken met veel werkblad. Daarnaast kun je met een U keuken ook heel leuk een barretje creëren, indien je een open keuken hebt. Zo kun je aan de binnenkant van de keuken de werkruimte gebruiken en aan de andere zijde van de keuken kun je barkrukken neerzetten zodat de kinderen daar hun ontbijt kunnen maken en op eten.

Mocht een U keuken niet passen, dan kun je ongeveer hetzelfde bereiken met een kookeiland. Ook hiermee creëer je veel ruimte en indien passend kun je ook daar barkrukken aanzetten.

2. Voldoende kastruimte

Onmisbaar bij een praktische keuken is voldoende kastruimte. Veel keukens hebben tegenwoordig geen bovenkastjes meer, omdat dit moderner is. Maar geloof me, die kastruimte ga je wel ook missen als je geen ruime keuken hebt. Wat je wil voorkomen is dat je alle spullen op het aanrecht moet zetten, omdat je simpelweg niet voldoende kastjes hebt om het in op te bergen. Denk bij het kiezen van je keuken dus na over de hoeveelheid opbergruimte die je nodig hebt.

3. De kookplaat

Als jij graag uitgebreid kookt is een fornuis met minimaal vijf pitten aan te raden. In luxe keukens zie je vaak een grote kookplaat met de afzuiging in de kookplaat verwerkt. Zo kun je al jouw pannen tegelijk op het vuur zetten zonder in de knoei te komen. Of je kiest voor gas, inductie of elektrisch is helemaal aan jou, maar welke keuze je ook maakt, denk aan de hoeveelheid pitten die je nodig hebt.

4. Apparaten

In luxe keukens zien we vaak ook veel apparaten. Denk aan een stoomoven, een combimagnetron en een koffiebonenapparaat. Hoe luxe dat ook allemaal eruit ziet, bedenk ook wat je echt nodig hebt. Want voor ieder apparaat geldt dat je er ruimte voor op moet offeren. Bereid je graag maaltijden in de oven, dan is het heel fijn om twee ovens/combimagnetrons te hebben. Zo voorkom je dat je maaltijden achter elkaar erin moet zetten en dus niet tegelijk op kunt dienen.



♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.