De zomer komt langzaam tot haar einde en hopelijk hebben jullie ook allemaal genoten van het redelijk mooie weer, de fijne vakantiedagen, lekker eten en drinken. In mijn geval ga ik in de zomer altijd veel vaker uit eten dan in de winter en ook de wijntjes komen sneller op tafel. Daarnaast beweeg ik altijd minder: mijn bezoekjes aan de sportschool worden vaak zelfs gepauzeerd. Is een sapkuur om af te vallen na zo’n zomer dan wel zo’n goed idee?

Aankomen tijdens de zomer

Ik hoor het veel om mij heen. Het gros van Nederland komt tijdens de zomer een paar kilo aan. Eerst werken we maanden toe naar een zomerlichaam, om vervolgens in de zomervakantie die kilo’s er op ons gemak weer aan te eten. Tsja, zo werkt het nu eenmaal voor velen. Maar na de zomer trekken veel mannen en vrouwen de broekriem weer aan en komt de focus opnieuw op gezond eten en sporten.

Dol op groente en fruit

Een aantal diëten vielen sowieso af. Bepaalde soorten producten eet ik niet, dus ging ik op zoek naar iets anders. Ik ben dol op groente en fruit. Een dieet met veel groente en fruit spreekt mij wel aan, maar ik was bang dat ik dat niet lang vol ga houden. En toen zag ik iets langs komen over een sapjeskuur. Drie, vijf of en x aantal dagen alleen maar sapjes drinken reset je lijf. En daarna gezond eten en meer bewegen dan tijdens de zomer. Kijk, dat is iets wat ik wel vol kan houden!

Wat is een sapjeskuur?

Maar wat is dan een sapjeskuur en is het goed voor mijn lichaam? Voordat ik iets ga doen, ga ik op onderzoek uit. Ik wil namelijk altijd alles weten. Zeker de voor- en nadelen. Eigenlijk is een sapjeskuur geen dieet, maar meer een detox. Door sapjes ondersteun je immuunsysteem en helpt je gezond en fit te blijven. De sapjes zorgen voor een reset van je lijf en tijdens de kuur kunnen je organen in alle rust zich richten op gezond worden. Dat komt omdat je tijdens de sapjeskuur alle ongezonde dingen laat staan en ze een shot extra vitaminen geeft. Klinkt logisch, toch? Ik heb niet de aller gezondste dingen gegeten tijdens de zomervakantie, dus het klinkt goed wat mij betreft!

Tijdens de lockdown van begin dit jaar hebben we weinig bewogen en waarschijnlijk veel gegeten. Is een sapkuur om af te vallen ideaal?

Één, drie, vijf of meer dagen

Een sapjeskuur is niet een dieetvorm, althans, zo heb ik het gelezen. Het is een soort reset voor je lichaam. Zeker na zo’n zomerperiode. Een kuur kan zo lang of kort zijn als je zelf wil. Met sapkuur 5 dagen geef je je lichaam genoeg tijd om eraan te wennen en ben je lang genoeg bezig om je lichaam echt te resetten. Dat klinkt goed, want nu ik mijn blog schrijf besef ik mij dat ik de afgelopen maanden erg weinig groente en fruit heb binnengekregen. Natuurlijk heb ik ze wel gegeten, maar niet genoeg. Een kuur van vijf dagen spreekt mij wel aan. Ik denk dat het na zo’n lange tijd goed is om je lichaam een reset te geven. Dus kan een sapjeskuur na een ongezondere eetperiode tijdens de zomervakantie? Jazeker!

Een sapjeskuur challenge

Maar wat vinden jullie? Zal ik het doen? Gaan we het samen doen? Het lijkt mij geweldig om een challenge met jullie aan te gaan. Ik heb namelijk, net als vele anderen, een stok achter de deur nodig. Zullen we samen een sapjeskuur challenge aangaan? Ik ben erg benieuwd naar jullie ideeën. Laat je weten of je mee doet? Dan ga ik bedenken welke periode handig is.♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.