Wil jij een landelijke sfeer in huis halen? En dan in dit geval specifiek in de badkamer? Dat kan! Het ligt natuurlijk een beetje aan de look van je huidige badkamer hoeveel daar voor nodig is, maar in deze blog vind je drie tips voor een landelijke badkamer!

Wil jij een landelijke sfeer in huis halen? In deze blog vind je 3 tips voor een landelijke badkamer, dus lees maar mee!

De tegels

Als je je badkamer een landelijke look wil geven, kan dat behoorlijk lastig zijn als je huidige badkamer een moderne, glanzende tegel heeft nu. Je kunt dan natuurlijk met accessoires een hoop doen, maar toch zal je zien dat die glans moeilijk te combineren is met het landelijke. Overweeg dan ook om die tegels aan te passen als je echt voor een landelijke look wil gaan.
Gelukkig zit je met matte tegels vaak wel al goed. Het liefst heb je al kleine tegels/stenen of grotere tegels met een landelijk patroon. Of natuurlijk geen tegels maar gewoon een muur, eventueel in combinatie met hout. Dit laatste is natuurlijk perfect geschikt voor een landelijke badkamer.

De toiletmeubel

De toiletmeubel is een meubelstuk dat de look van je badkamer flink kan bepalen, dus als je een landelijke badkamer wil is de keuze voor soort toiletmeubel zeker een belangrijke. Hout en beton zijn dé materialen die goed aansluiten bij een landelijke badkamer. Een robuuste badmeubel met klassieke kraan is perfect voor een landelijke badkamer. Met name natuurlijke materialen en lichte kleuren geven het juiste gevoel. Wanneer je liever geen echt hout in je badkamer wil verwerken, is een houtlook natuurlijk een ideale oplossing.
Tot slot belangrijk om de afwerking niet al te strak te maken; landelijk mag juist een beetje minder strak zijn, voor het traditionele gevoel.

Landelijke accessoires

Om je landelijke badkamer compleet te maken ga je natuurlijk lekker los met goede, landelijke accessoires. Het fijne aan accessoires is dat je altijd weer wat kunt aanpassen om te blijven vernieuwen. Accessoires die perfect passen in een landelijke uitstraling zijn:

  • IJzeren handdoekringen: geen moderne stangen waar je de handdoek overheen hangt, maar ijzeren ringen waar je de handdoek doorheen haalt. Zeker met een mooie houten knop of greep is dit het perfecte accessoire voor je badkamer.
  • Een houten spiegel: Door de houten lijst heb je een robuuste uitstraling.
  • Antieke handdoeken: Door de patroontjes van antieke handdoeken kun je net weer wat meer sfeer aan je badkamer meegeven.
  • Antieke handgrepen: vervang de handgrepen van de badmeubel door antieke handgrepen of knoppen.
  • Planten: Groene planten zijn niet alleen gezond, ze passen ook perfect in een landelijke badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een mooie grote groene plant als je er de ruimte voor hebt.


♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.