Elk jaar verhogen we de sfeer in huis door de kerstboom op te zetten. Maar waarom zetten we ieder jaar een kerstboom op? Wist je dat deze traditie ergens anders is ontstaan? Zo zetten de vroegere Germanen een kerstboom versiert met appels en noten op om het midwinterfeest te vieren. Gelukkig hebben we tegenwoordig een ruime keuze aan leuke kerstversiering zodat we de appels in de fruitschaal kunnen laten liggen. Maar hoe kies je voor de perfecte kerstboom? En wat zijn de verschillende opties? Je leest hier meer over in deze blog.

Elk jaar verhogen we de sfeer in huis door de kerstboom op te zetten. Maar waarom zetten we ieder jaar een kerstboom op?

Een echte of neppe kerstboom?

Dat is geheel afhankelijk van het tijdstip van plaatsen en de gewenste kerstboom. Het is mogelijk om een echte kerstboom al in november op te zetten, echter is de kans groot dat deze met de kerstdagen geen naalden meer heeft. Daarentegen zal een kunstkerstboom weinig naalden verliezen en behoudt deze altijd dezelfde vorm. Als je wil zou je deze zelfs het hele jaar door kunnen laten staan.

Waarom een echte kerstboom

De geur van de dennennaalden van een echte kerstboom past perfect bij de kerstdagen bovendien geeft de boom een behaaglijk gevoel. Echte gezaagde kerstbomen worden zo laat mogelijk naar 1 december gekapt, zo ben je verzekerd van een boom die lang zijn naalden vast houdt. Kies voor een echte Nordmann spar, deze houdt de naalden namelijk lang vast. Een ander populaire soort is de zilverspar. Beide bomen hebben naalden die niet prikken, dit maakt ze ook nog eens zeer kindvriendelijk!

Waarom een kunstkerstboom?

Je bent verzekerd van een mooie boom wanneer je kiest voor een kunstkerstboom. Het uitvouwen van de takjes zal wellicht wat extra tijd kosten, maar dan heb je ook wat. Kunstkerstbomen zijn doorgaans verkrijgbaar in PE, PVC en besneeuwde varianten. Voor een mooie volle kunstkerstboom kies je een boom met veel tips, dit zijn de takjes. 

Naast de kunstkerstboom en echte boom kun je ook altijd nog kiezen voor een houten kerstboom. Een houten kerstboom is erg trendy en sfeervol tijdens de feestdagen. Zo is er een houten kerstboom die in elk interieur past. 

Wanneer kun je de boom neer zetten?

Wat ons betreft maakt het niet uit wanneer je de kerstboom in de kamer zet. Onderzoek wijst namelijk uit dat mensen die de kerstboom eerder opzetten ook vaak gelukkiger zijn. Goed excuus voor als je de kerstboom lekker vroeg wilt opzetten. Veel gezinnen hebben zo hun eigen tradities wat betreft het opzetten van de kerstboom. Want kerst draait toch om tradities? In de toch al donkere dagen zijn we toe aan lichtpuntjes en zetten we massaal onze kerstboom op in november. 

Voor kerstbomen ga je naar Gadero, groot assortiment uit voorraad leverbaar!♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.