Binnenkort is het zover, Modderdag! En daar maakten wij een toffe modderkeuken voor. Modderdag is ontstaan in Nepal, om kinderen positieve natuurervaringen mee te geven. Veldwerk Nederland heeft dit in 2013 naar Nederland gehaald. Modderdag is elk jaar in juni en steeds meer scholen enkinderdagverblijven doen hier aan mee.

Op de site van Modderdag kun je je aanmelden als deelnemer en dan krijg je een link naar een modderwijzer. Hierin staan allerlei leuke activiteiten die met modder te maken hebben. Uiteraard houd onze kleine man ook wel van modder, dus wij zijn alvast aan de slag gegaan.

Modderkeuken

Op Pinterest had ik al veel ideetjes gezien voor een modderkeuken. Een buitenkeuken voor kinderen waarmee ze heerlijk kunnen kliederen. Een beetje zand en een beetje water, wat keukengerei en de kids kunnen moddertaartjes maken. Helemaal leuk. Perfect voor onze peuter. Op zoek naar materialen dus. Mijn vader maakte me al blij met twee pallets. Vervolgens een rondje langs de Action en de kringloopwinkel en we hadden al een behoorlijk uitzet voor weinig geld. Nu moest er echter nog getimmerd worden. Stiekem ben ik best wel handig en had ik dit dus, met een beetje hulp,  wel zelf kunnen doen. Feit is alleen dat ik nu, door mijn zwangerschap en de reuma, niet zoveel meer kan. Ik moest dus mijn charmes in de strijd gooien en mijn vader lief aankijken. In dit geval had mijn moeder zelfs al stiekeme instructies gegeven dus gisteren stonden ze beide op de stoep. Heel fijn!

Na een ochtendje klussen door mijn vader en de kleine man, kwam er steeds meer vorm in de modderkeuken. Na één laatste tripje naar de bouwmarkt, wat schroeven en wat plankjes stond daar een echte modderkeuken op wielen! Alleen nog wat zand en water toevoegen en er kan naar hartenlust gekliederd worden. Niet alleen op modderdag maar het hele jaar rond. Te gek!

modderkeuken

Uiteraard is het niet nodig om helemaal een modderkeuken te maken om mee te doen met modderdag. Spelen in en met modder kan het hele jaar rond. Op Pinterest heb ik al wat leuke tips gedeeld. Het hoeft ook niet zo moeilijk te zijn. Het idee is vooral om kinderen de natuur te laten beleven en in dit geval modder te ontdekken.

Hebben jouw kinderen ook al een modderkeuken voor Modderdag? Laat gerust een reactie achter met leuke tips of natuurlijk vieze modderkinderen 😉 Veel plezier!

In juni is het zover. Modderdag 2020! Wij maakten een gave modderkeuken om Modderdag extra modderig te maken. Lees snel verder voor tips
Handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments on DIY; Modderkeuken (Modderdag 2022)

 1. Soof
  27 juni 2015 at 06:51 (9 jaar ago)

  Super leuk Bianca!! Heerlijk kliederen! Evie mag aankomende week de hele week net modder spelen op Kwest!

  Beantwoorden
  • Bianca
   27 juni 2015 at 07:05 (9 jaar ago)

   Dank je! Ja super leuk dat ze op het kdv modderweek hebben. Ik kreeg ook al bericht dat ze kleding aan moeten wat vies mag worden. Leuk!

   Beantwoorden
 2. Janette
  24 juni 2015 at 11:19 (9 jaar ago)

  Superleuk geworden. We hadden er allemaal lol in. Als ik weer ga werken, gaan we weer lekker kliederen met zand en water. Met de zandtafel en de buitenkeuken. Deze hebben we nu al een paar jaar op ons kdv.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.