Herinneren jullie je deze nog? De modderkeuken? Deze succesvolle DIY, die ik een tijd geleden maakte, wordt bijna dagelijks gebruikt. Met zand, schelpjes of alleen water. Er word wat af gekliederd. Aangezien deze keuken op wieltjes staat kan ik hem makkelijk verplaatsen. Dit bracht mij op het idee om de achterkant ook te benutten. We maakten een watermuur!

DIY Watermuur

Een watermuur is een muur waarop je voorwerpen monteert zodat je er water doorheen kan laten stromen. Super leuk idee maar waar laat ik dat? Ons huis heeft een bijzondere vorm waardoor we geen kale muren aan de buitenkant hebben. Ergens tegen een muur was dus geen optie. Alle schuttingen zijn begroeid met klimop of er staat beplanting voor, ook dat was dus geen mogelijkheid. Toen bedacht ik me dat ik de achterkant van onze modderkeuken kon benutten.
Ik verzamelde een aantal plastic flessen, wat bakjes en een stuk tuinslang. De flessen heb ik eerst even laten weken in water met sop zodat alle stickers er makkelijk af gingen. Dat staat wat mooier. Verder gebruikte ik een mesje, isolatietape, schroeven en een accuschroefboormachine. Dit had ik allemaal al in huis, dus dat was makkelijk. Vervolgens heb ik samen met de kleine man zitten puzzelen hoe we de materialen het beste konden bevestigen zodat er een goede doorloop van het water was. De flessen heb ik met schroeven vast gezet. Gewoon bovenaan, zodat er geen lek ontstaat. Om de tuinslang te bevestigen maakte ik, met een mesje, een gaatje in de doppen van de flessen. Hier stopte ik de slang in en vervolgens plakte ik dit goed af met isolatietape. Zo lekt de verbinding niet en zit hij ook nog eens stevig vast.

watermuur

Bovenaan heeft de kleine man nu twee mogelijkheden om water in de watermuur te gieten. Onderaan kan hij bakjes neerzetten om het water ook weer op te vangen. Hij gebruikt hier nu gewoon de pannetjes en bakjes uit de modderkeuken voor. Ideaal dus. Met de toevoeging van de watermuur is onze modderkeuken multifunctioneel geworden.

watermuur

Hebben jullie al zo’n leuke watermuur? Ik ben erg benieuwd!♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments on DIY Watermuur

 1. monique
  15 augustus 2015 at 09:15 (9 jaar ago)

  Heel leuk! Ik was hier ook voor aan het kijken voor in de klas. Op kleuterklasse.nl staat ook een versie van een watermuur, die je makkelijk kunt veranderen met de seizoenen mee. Leuk om zo een muur nu in het ‘echt’ te zien.

  Beantwoorden
  • Bianca
   15 augustus 2015 at 14:40 (9 jaar ago)

   Voor de klas is het inderdaad ook heel leuk. Op internet zijn erg veel ideetjes te vinden. Het is ook relatief simpel te maken

   Beantwoorden
 2. Linda
  15 augustus 2015 at 09:05 (9 jaar ago)

  Dat is echt heel leuk, hebben we vorig jaar ook gemaakt. Was even puzzelen om het water ook beneden te laten komen. Hadden zelfs een waterfilter gemaakt in een fles. Gewoon in het badje vinden ze leuker maar komt ook omdat ze net niet zonder opstapje bij de bovenste komen.

  Beantwoorden
  • Bianca
   15 augustus 2015 at 14:41 (9 jaar ago)

   Een waterfilter is ook wel erg leuk! Deze muur is niet zo hoog dus de kleine man kan er erg makkelijk bij.

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.