Hier in huis zitten we al maanden in een soort Jurrasic World. Zoals je afgelopen week kon lezen vliegen de pterodactylussen en T-rexen om onze oren. Het moest er dus echt een keer van komen, we gingen aan de knutsel en maakten dino’s van verf. Lekker kliederen met een groot vel papier en handen en voeten vol verf.

DIY; Dino’s van verf

Aangezien de kleine man dino’s ademt leek het me leuk om onze knutselactiviteiten daar eens op aan te passen. De sokken moesten uit en de handen uit de mouwen. Wij gingen aan de slag met voet- en handafdrukken.

Wat heb je nodig?

dino's van verf
 • papier
 • Verf
 • Kwasten
 • opplak oogjes (niet noodzakelijk)
 • eventueel stiften

Hoe ga je te werk?

Ik gebruik graag de grote rol tekenpapier van de Ikea. Dit keer zette ik hem op de grond en plakte het begin van het papier vast met schilderstape. Vervolgens smeerde ik de voeten van de kleine man in met groene verf. Dit vond hij al bijzonder grappig, want dat kietelde natuurlijk. Om een grote dino (of krokodil) te maken moest hij gaan staan met beide voeten naast elkaar. Vervolgens tekende ik er tanden bij en plakten we er een oogje op. De eerste dino was klaar.

dino's van verf

Met de handen maakten we ook nog enkele dino’s. De eerste keer maakte we er één waarbij we alleen de handpalm, duim en pink een kleurtje gaven. Vervolgens verfde ik er nog stekels en stippen op en plakte de kleine man er een oogje op.

dino's van verf

We maakten ook nog twee rode dino’s waarbij we de hele hand een kleurtje gaven. De vingers zijn vervolgens de pootjes en de duim de kop. Ook hier gaf ik de dino’s weer stekels en stippen met verf en plakten we er een oogje op.

dino's van verf

Hoe ouder en handiger de kinderen hoe meer ze natuurlijk zelf kunnen doen. Vervolgens hebben we nog even lekker zitten kliederen met verf. Als klap op de vuurpijl wandelde één van mijn katten nog even door de verf, dus kon ik de hele eetkamer dweilen. Maar goed, we hebben lol gehad en de dino’s zijn gelukt!

Een super eenvoudige DIY waar we allemaal lol aan beleefden.

Maken jullie ook wel eens handen- en voetenkunst met de kinderen?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments on DIY; Dino’s van verf

 1. Vlijtig Liesje
  22 januari 2016 at 09:25 (8 jaar ago)

  Leuk zeg om zo met handen en voeten een mooi kunstwerk te maken!

  Beantwoorden
  • Bianca
   22 januari 2016 at 20:31 (8 jaar ago)

   Ja heerlijk kliederen en uiteindelijk nog een leuk resultaat ook.

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.