De MateBook D16 heeft de ondersteuning en het design van de Huawei Ultrabook, maar hij is ook geweldig. De randen van het scherm zijn verkleind van 16 inch naar 5 mm, om zo 90% te bereiken op het bezettingsveld. Een gevolg hiervan is dat het scherm nog groter lijkt, en je dus meer tegelijkertijd kan doen op je laptop. Tot slot hebben we een laptop die in de gemakkelijk mee te nemen laptoptassen past. Daarnaast is het gewicht van 1,7 kg geen zorg voor onderweg.

De moderne alleskunner

Het is niet verwonderlijk dat HUAWEI dit jaar ook met een volledige lijn van toevoegingen komt. De MateBook D16 is geschikt voor de massa en dat is vooral te danken aan de eerlijke prijs-kwaliteitverhouding die het Chinese bedrijf aanbiedt. Zoals de naam al doet vermoeden, maakt het Chinese bedrijf gebruik van een IPS-paneel met schermdiagonaal 16 inch en resolutie 1920 x 1080 pixels (Full HD).

Voor de MateBook 16s gelden hetzelfde schermdiagonaal. Toch heeft de 16s een scherpere resolutie met zijn 2520 x 1680px. Maar dat is één van de redenen waarom de matebook 16s prijs hoger is.

Moderne snufjes op een modern design

De Matebook D16 ziet er van buiten prachtig modern uit, dankzij de verbindende behuizing. De laptop heeft een donkergrijsachtige basis. Zoals de eerdere series ook al hadden, zit de on/off-knop rechtsboven het toetsenbord. De laptop is ook te ontgrendelen middels een vingerscan. Eenvoudige look doet het toestel opvallen. Het scherm is mooi en in orde en kan elke dag gemakkelijk gebruikt worden.

Bekwame machine om thuis te gebruiken

Op die nota, een C.P.U. AMD Ryzen 5 4600H, aangedreven door 16 GB RAM, het heeft zes kernen en een maximale kloksnelheid van 4 GHz. Het Shark Fin koelsysteem moet ook zorgen voor een betrouwbare ventilatie voor alle componenten in de slanke behuizing.

Als je datageheugen wilt belonen met de beste prestaties, gebruik dan het SSD-geheugen. Dit geheugen is in tweeën gedeeld om het geheugen weg te houden van applicatiegeheugen en systeemgeheugen. Maar voor het grotere gemak is dit geheugen is perfect voor de thuisgebruikers, ook als je videocollages maakt. Toch is de computer trager voor videospelletjes die bijvoorbeeld een hoog aantal grafische elementen bevatten.

Het enige wat ontsnapt is een SD kaart lezer

Voor draadloze connectiviteit is er de Wi-Fi versie 6 en Bluetooth versie 5.1 mogelijkheden. Aan de rechterkant van de Huawei vindt je twee USB 3.1 ingangen, met een aansluiting voor oordopjes. Aan de andere kant vind je twee USB-C ports en een mogelijkheid om een HDMI-kabel aan te sluiten. Als je je laptop wil opladen kan je de adapter gebruiken via de USB-C port. Deze heeft twee extra USB 3.1 port waarmee je je telefoon kan opladen, ook als de laptop uitstaat.

MateBook X Pro: nog beter dan de MateBook D16

Als de features van de Matebook D16 te simpel voor je zijn, moet je eens kijken naar de aankomende Matebook X Pro (2021). HUAWEI installeert ook hier een IPS- panel, maar het heeft een formaat van 13,9 inch. De resolutie van 3000 x 2000 pixels is hoger dan die van de D16. Daar komt nog bij dat de Matebook X Pro een touchscreen heeft, wat voor een zeer goede workflow moet zorgen. Het feit dat HUDe Matebook X Pro biedt echter een helderheid van maximaal 450 cd/m², zodat je nog steeds alles kunt zien terwijl je werkt en dat ondanks het felle zonlicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.