Wil jij je tuin omtoveren tot een waar speelparadijs voor een dreumes? Wat een goed idee, want je kindje zal hier absoluut veel plezier van gaan hebben. Een onmisbaar item is wat ons betreft een babyschommel! Waarom? Lees maar mee!

Veilig voor de kleintjes

Een babyschommel is veilig voor kindjes vanaf één jaar die goed kunnen zitten. De veiligheid krijg je door het zitje waar je kindje niet in onderuit kan schuiven (natuurlijk houd je als ouder altijd toezicht op kleine kinderen in een schommel, dus dat is hier niet anders). Belangrijk is dat de schommel goed en vooral ook op de juiste manier wordt vastgezet. Je kunt een schommel gemakkelijk en veilig bevestigen aan schommelhaken of een schommelkarabijn. Ook hebben de meeste babyschommels verstelbare touwen, zodat je een veilige hoogte in kunt stellen.

In de meeste babyschommels zit ook nog een extra veiligheidsriempje waarmee je je kindje kan vastzetten, om te voorkomen dat hij of zij probeert uit het zitje te klimmen. Maar nogmaals geldt ook hier dat je altijd toezicht houdt op je kindje tijdens het schommelen.

Hoe hang je veilig een schommel op?

Wel handig natuurlijk als je dan ook weet hoe je nu eigenlijk veilig een schommel ophangt. Wat belangrijk is, is dat je voldoende afstand tussen de haken houdt. Zorg er hierbij voor dat je iets meer ruimte tussen de haken houdt dan dat het schommelzitje breed is. In principse is een algemene, goede richtlijn dat je 60 centimeter afstand houdt tussen de schommelhaken. Zorg er wel ook voor dat je minimaal 45 centimer ruimte vrij houdt tot de zijkanten van het schommelframe.
Ook moet je natuurlijk goed kijken of de afstand tot een eventuele muur ver genoeg is. In principe kun je aanhouden dat je 1.5 meter minimaal ruimte houdt rondom het complete toestel. Mochten je kinderen groter zijn dan is nog wat extra ruimte natuurlijk wel prettig, aangezien ze op latere leeftijd het vaak leuk vinden om uit de schommel te springen tijdens het schommelen.

Lekker zitten

De babyschommels van Wickey zitten lekker voor de kleintjes. Er is een goede ondersteuning in de rug, wat maakt dat je kindje heerlijk zal zitten in de schommel. Sommige babyschommels bestaan uit meerdere onderdelen, zodat je je kindje iets makkelijker erin en eruit kunt tillen als hij of zij iets groter wordt.

Van klein naar groot

Natuurlijk groeit je kindje en het goede nieuws is dat de schommel gemakkelijk met je kindje kan meegroeien. Wanneer je kindje uit de babyschommel gegroeid is, vervang je simpel het babyzitje voor een normale schommel, een bandenschommel of, als je lekker veel ruimte hebt, een duo-nestschommel.♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.