Een ding dat echt niet mag ontbreken in de garderobe van je kleine? Regenlaarzen natuurlijk! Lekker buitenspelen, op ontdekking in het bos, in de modder en plassen springen? Het is niet alleen een groot feest, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Hoewel tegenwoordig meer ouders het lastiger lijken te vinden hun kinderen los te laten, is het belangrijk je kind het allemaal te laten ervaren. Laat ze lekker gaan, zolang ze maar fijne regenlaarsjes hebben die hun voeten warm en droog houden. Waar je op moet letten bij de aanschaf ervan? Hieronder vind je vijf handige tips.

Een ding dat echt niet mag ontbreken in de garderobe van je kleine? Regenlaarzen natuurlijk! Lekker buitenspelen, op ontdekking in het bos.

1.      Kies voor natuurlijke materialen

Ben je op zoek naar nieuwe kinder regenlaarsjes, dan is eigenlijk het materiaal nog wel het belangrijkste. Veel goedkope laarsjes zijn gemaakt van pvc dat soms stinkt en niet altijd fijn naar de voet vormt. Kies daarom liever voor regenlaarzen die gemaakt zijn natuurrubber. Dat is soepel en zit daardoor lekkerder, en is bovendien gemakkelijk schoon te maken.

2.      Zo kies je de juiste maat

Als doorgewinterde ouder weet je intussen dat als het gaat om schoenen en kleding, er vaak grote verschillen kunnen zijn qua pasvorm. Sommige merken of modellen vallen klein, andere groot. Hoewel bijvoorbeeld vaak aangeraden wordt regenlaarsjes een halve tot een hele maat groter te kiezen, vallen de regenlaarzen van Shoesme juist groot waardoor je deze juist beter een maatje kleiner kunt kiezen. Zoek bij twijfel altijd de maattabel op.

3.      Laat je kindje meebeslissen

Regenlaarsjes heb je in talloze designs. Veel merken hebben specifieke meisjes en jongens regenlaarzen, maar je kunt ook kiezen voor unisexkleuren- of prints. Het belangrijkste is dat je kindje de laarzen graag draagt. En daarom moeten hij of zij ze wel leuk vinden. Heeft je zoontje of dochtertje een nogal sterke wil of uitgesproken smaak? Maak dan zelf een selectie van een paar modellen die jij wel iets vindt, en laat hem of haar daar tussen kiezen.

4.      Regenlaarsjes met of zonder voering?

Voor welk seizoen de regenlaarzen zijn, hangt veelal af van het type voering. Regenlaarzen voor de lente, zomer en herfst hebben vaak een voering van katoen, terwijl winterlaarzen gevoerd zijn met een dikker materiaal om kindervoetjes warm te houden. Wil je niet elke seizoen nieuwe laarzen hoeven te kopen? Kies dan regenlaarzen met een uitneembare voering, zoals de handige fleecesokken van Shoesme.

5.      Let op de details qua afwerking

Of kinderen regenlaarsjes wel of niet fijn vinden zitten en daardoor vaak gaan dragen, kan soms afhangen van hele kleine dingetjes. Denk bijvoorbeeld aan een opstaand randje aan de achterzijde bij de hiel om de laars met de andere voet mee uit te kunnen trekken. Of een haakje aan de achterkant bovenaan de schacht om de laars gemakkelijk mee aan te kunnen trekken.



♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.