Nederlanders houden ervan om geld te sparen. Het spaargeld van de Nederlanders staat momenteel op een recordhoogte. De afgelopen jaren hebben we de spaarrentes zien verdwijnen, maar inmiddels zijn er weer banken die een kleine spaarrente bieden. Wil jij het spaargeld van je kinderen goed wegzetten? Lees onze tips rondom een spaarrekening voor kinderen.

Wil jij het spaargeld van je kinderen goed wegzetten? Lees onze tips rondom een spaarrekening voor kinderen, zodat je een goede keuze maakt

Deposito of niet?

Als je geld wilt sparen, kun je kiezen voor een spaarrekening of een deposito. Een deposito is veiliger, maar je krijgt er minder rente voor. Op een spaarrekening kun je op elk moment je geld opnemen, bij een deposito moet je dat vaak een maand van tevoren aanvragen.

Wat is een goede rente?

Als je een spaarrekening opent, kijk dan goed naar de rente. De rente kan per maand veranderen, dus kijk altijd even naar de actuele rente. Een goede rente ligt momenteel tussen de 1% en 2%. Houd er wel rekening mee dat je geld minder waard kan worden door inflatie. De spaarrente vergelijken van verschillende banken is absoluut een aanrader.

Voor kinderen is het belangrijk dat je een spaarrekening kiest met een hoge rente en een lage minimale inleg. Daarnaast is het handig als de spaarrekening geen kosten heeft. Zo kunnen ze het meeste uit hun spaargeld halen. Kijk ook even naar eventuele bonusregelingen voor rentes, bijvoorbeeld na 5, 10 en 15 jaar.

Wat is een goede spaarrekening voor kinderen?

De Rabobank heeft een spaarrekening die speciaal is gemaakt voor kinderen. Deze spaarrekening is gratis en je kunt er al mee beginnen als je kind 4 jaar of ouder is. Het voordeel van deze spaarrekening is dat je kind maandelijks rente krijgt. De rente is niet heel hoog, maar wel hoger dan op een normale spaarrekening. Ook kun je op deze spaarrekening geld storten wanneer je wilt.

Als je kind 18 jaar wordt, krijgt hij of zij de beschikking over het geld. Hij of zij hoeft het geldt dan niet op te nemen, maar je kind kan er wel mee doen wat hij wil. Het is dus een goede spaarrekening als je wil regelen dat je kind vanaf zijn of haar 18e geld krijgt.

De Rabobank heeft ook een spaarrekening waar je kind rente krijgt over het geld dat hij of zij spaart. Deze rente is echter niet zo hoog als bij de andere spaarrekening. Het is wel een goede spaarrekening als je kind een beetje rente wil krijgen, maar niet te veel geld inlegt.

Een andere goede spaarrekening voor kinderen is de kidsrekening van de SNS. Op deze spaarrekening krijgen kinderen maandelijks rente. De rente is wel lager dan op de Rabobank-rekening, maar je kunt er wel mee beginnen als je kind 3 jaar of ouder is. Het voordeel van deze spaarrekening is dat je kind geld mag opnemen wanneer hij of zij dat wil.
Op de kidsrekening van de SNS krijgen kinderen ook een spaarpas. Met deze spaarpas kunnen ze geld opnemen en storten op de spaarrekening.♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.