Een kinderfeestje is een fantastische manier om de verjaardag van je kind te vieren. Maar het organiseren van een feestje kan soms lastig zijn. Daarom geven we enkele tips en ideeën om een onvergetelijk kinderfeestje te organiseren.

Hoe organiseer je een onvergetelijk kinderfeestje? Bekijk de tips voor feestje organiseren welke start met een prachtige geprinte uitnodiging

1. Decoratie voor kinderfeestje

Decoratie speelt een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer voor het feestje. Zorg ervoor dat de decoraties passen bij het thema van het feestje en dat ze kleurrijk en opvallend zijn.

Naast ballonnen en slinger ophangen, kun je ook thematische posters maken. Wanneer je een piratenfeestje geeft, zet je schatkisten neer die gevuld zijn met gekleurde edelstenen en hang je piratenposters aan de muren. Voor een prinsessenfeestje maak je kroontjes en bevestig je deze aan de stoelen van de meisjes.

2. Schitterende uitnodigingen maken

Een goede manier om kinderen te enthousiasmeren voor het feestje is door middel van een prachtige uitnodiging. Maak uitnodigingen die kinderen niet snel vergeten. Je kunt natuurlijk een e-mail sturen met in de bijlage een digitale uitnodiging, maar dit is niet tastbaar voor de kleine handjes. Veel beter is om de uitnodigingen te printen. Dit geeft je bovendien de vrijheid om allerlei kleuren, afbeeldingen en lettertypes te gebruiken die passen bij het thema van het feestje.

Op de uitnodiging moet tenminste de datum, tijd en locatie van het feestje vermeld staan. Als de kinderparty een bepaald thema heeft, vermeld dit dan ook op de uitnodiging. Zo kunnen de kleine gasten zich erop kleden en zich voorbereiden op het kinderfeest. Bijvoorbeeld, “Kom naar mijn superheldenfeestje en red de wereld met mij!”

Geef ook aan of de ouders moeten blijven of niet. Dit helpt bij het plannen van de ruimte en het aantal benodigde volwassenen voor toezicht en begeleiding. Als ze niet hoeven te blijven, vermeld dan duidelijk hoe laat de ouders hun kindje weer kunnen ophalen van het feest.

De uitnodigingen kunnen de vorm hebben van toegangskaarten voor een evenement of van tickets voor een pretpark. Als je creatief bent met de uitnodiging, zorg je ervoor dat de kinderen ernaar uitkijken en ermee bezig zijn. Bovendien zorg je met een schitterende uitnodiging ervoor dat je kleine gasten dit feestje nooit vergeten.

3. Activiteiten bedenken

Organiseer activiteiten die kinderen leuk vinden en passen bij het thema van het feestje. Voor een prinsessenfeestje kun je bijvoorbeeld kroontjes versieren, terwijl je voor een piratenfeest schatkaarten maakt en een zoektocht naar de schat organiseert.

Je kunt ook denken aan gezelschapsspellen, zoals Twister of Jenga, of aan sport- en bewegingsspellen, zoals trefbal of estafette. Zorg ervoor dat er de activiteiten afwisselend genoeg zijn, zodat alle kinderen kunnen meedoen en zich ook vermaken. Je wilt niet dat er kindjes met een sip gezicht aan de zijlijn staan, het is tenslotte een feest!

4. Kindercadeaus

Kindercadeautjes horen bij een verjaardagsfeestje. Het is leuk voor de jarige om cadeautjes te krijgen en het is ook een mooie gelegenheid om kinderen te leren hoe ze kunnen geven en ontvangen. Om te voorkomen dat kinderen zich buitengesloten voelen, is het verstandig om vooraf af te spreken welk soort cadeaus er worden gegeven. Zoals stoere cadeaus voor jongens en schattige meidencadeaus. Spreek bijvoorbeeld met elkaar af dat er alleen kleinere cadeautjes gegeven worden, of dat er alleen bepaalde soorten speelgoed of cadeaubonnen mogen worden gegeven. Vaak stemmen ouders onderling met elkaar af dat een kindercadeau een maximale waarde mag hebben.

5. Eten en drinken

Kinderen zijn dol op eten en drinken, dus besteed hier aandacht aan bij het organiseren van een kinderfeestje. Het is handig om vooraf te weten of er kinderen zijn met bepaalde allergieën, zodat je hier rekening mee kunt houden bij het kiezen van snacks en drankjes. Dit kun je ook op de uitnodiging zetten, zoals ‘meld van tevoren of je een allergie hebt voor bepaalde ingrediënten’.

Je kunt ook overwegen om een taart te bestellen of zelf te bakken, die past bij het feestthema. Bijvoorbeeld een taart in de vorm van een kasteel voor een prinsessenfeestje of een piratenboten taart voor een piratenfeest.

Daarnaast hoeven snacks niet altijd ongezond te zijn. Denk eens na over gezonde en lekkere snacks van groentes, vlees en vis. Vermeld op de uitnodigingen ook of het avondeten is inbegrepen of niet. Je kunt met de kinderen koken door bijvoorbeeld een eigen pizza te maken wat gelijk een leuke bezigheid is.

6. Een klein aandenken

Tot slot is het altijd leuk om de kleine gasten aan het eind van het feestje een klein aandenken mee te geven. Dit kan bijvoorbeeld een snoepzakje zijn met verrassingen erin of een groepsfoto welke tijdens het feestje is gemaakt. Door de kinderen een aandenken mee te geven, zorg je ervoor dat ze nog lang kunnen nagenieten van het onvergetelijke feestje dat je voor ze hebt georganiseerd.

Nog lang nagenieten van een onvergetelijk kinderfeestje: zo doe je dat

Een kinderfeestje organiseren kan een uitdagende taak zijn, maar aan de andere kant is het ook erg leuk en lonend om te doen. Door aandacht te besteden aan de uitnodigingen, decoraties, activiteiten, cadeaus, eten, drinken en een presentje, organiseer je een onvergetelijk feestje waar de kleine gasten nog lang van nagenieten en over praten.


 Foto de Tamara Malaniy en Unsplash ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.