Ben je van plan om je tuin een upgrade te geven door het plaatsen van een terrasoverkapping? Wat een goed nieuws, want geloof me, daar gaan jullie nog vele jaren plezier van hebben. Maar voor het zover is, wil je graag nog even checken waar je aan moet denken bij het plaatsen van een terrasoverkapping. Nou, dat komt goed uit, want wij hebben in deze blog een aantal punten voor je op een rijtje gezet.

Ben je van plan om je tuin een upgrade te geven door het plaatsen van een terrasoverkapping? Lees onze tips voor het plaatsen hiervan.

Wat is een terrasoverkapping?

Voor wie nog niet precies weet wat we onder een terrasoverkapping verstaan: Een terrasoverkapping heeft een open structuur met een dak en eventueel met zijwanden. Een terrasoverkapping houdt zon, wind en regen tegen, dus je maakt je terras hiermee een stuk toegankelijker. Zo kun je in de warme zomerdagen lekker in de schaduw genieten en bij een zomers buitje zitten jullie alsnog lekker droog.

Waar moet je aan denken bij het plaatsen van een terrasoverkapping

Goed, tijd om te kijken waar je onder andere rekening mee moet houden als je een terrasoverkapping wil gaan plaatsen.

#1 Regels rondom het plaatsen van een overkapping

Als je een terrasoverkapping op het achtererf zet, hoef je geen vergunning te vragen. Wel zitten er nog wat regels vast aan het plaatsen van de overkapping: Een overkapping die buiten een zone van 2,5 meter valt, mag niet hoger zijn dan 3 meter. Daarbij mag hij de afmeting van 30 vierkante meter niet overschrijden. Tot slot mag het totale oppervlak van een overkapping niet groter zijn dan 50% van de tuingrootte.

#2 Van welk materiaal is een terrasoverkapping gemaakt

Meestal wordt er bij het bouwen van een terrasoverkapping gebruik gemaakt van hout en/of aluminium. Een aluminium terrasoverkapping is duurzaam en licht, maar ook ijzersterk en daarmee uitermate geschikt voor terrasoverkappingen waarin glas is verwerkt. Bijvoorbeeld de zijwanden die van glas kunnen zijn. Bij Renson verkopen ze kwalitatief hoge terrasoverkappingen met 10 jaar garantie.

#3 Wat voor meubels plaats je onder je overkapping

Het beste kun je weerbestendige meubels onder de overkapping plaatsen. Wanneer het een keer flink regent en waait in de herfst of winter, kan de regen een behoorlijk eind onder je overkapping komen. Daardoor is niet uit te sluiten dat de meubels die eronder staan nat worden. Het beste koop je dus tuinset die buiten kan staan. Zo kun je het langste genieten van je meubels.
De kussens kun je in de winter het beste binnen in huis opbergen, zodat ze niet vochtig worden.
Uiteraard is het ook mogelijk om de overkapping met glazen zijpanelen en schuifpanelen aan de voorkant dicht te maken; regen en wind zullen dan minder tot niet de kans krijgen om de meubels aan te tasten.

#4 Upgrade je terrasoverkapping

Je kunt bij Renson ook je terrasoverkapping een upgrade geven. Denk aan een geïntegreerde verwarming, zodat je zelfs in het najaar lekker kunt genieten in je tuin. Of wat dacht je van ingebouwde ledverlichting en speakers? Ideaal als je van plan bent om feestjes te geven in je tuin!

#5 Onderhoud

Tot slot: hoe moet je je terrasoverkapping onderhouden. Het beste kun je de overkapping 1 of 2 keer per jaar schoonmaken, afhankelijk van waar je tuin zich bevindt. Woon je in een bosrijke omgeving, dan is 2 keer wel het minimum.♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.