Welk jurkje past nu het beste bij welk figuur? Het is soms een flinke zoektocht naar een jurkje waar jij je fijn en zelfverzekerd in voelt. Nu kan het enorm helpen als je weet welk figuur jouw lichaam heeft en welk jurkje daar vaak goed op aansluit. Wij vertellen je in deze blog meer hierover.

Welk jurkje past nu het beste bij welk figuur? Het is soms een flinke zoektocht naar een jurkje waar jij je fijn en zelfverzekerd in voelt.

Een peer-figuur

Bij een peer-figuur, ook wel een A-figuur genoemd, hebben we het over een lichaam met bredere heupen en combinatie met een smalle taille. Een prachtig figuur en met het juiste jurkje kun je jouw lichaam nog mooier uit laten komen. Een jurkje waar je een riempje net boven je middel strikt, zodat je je taille nog meer accentueert, is bij dit figuur perfect. Je kiest bij dit figuur het liefste voor een jurkje waarbij je de nadruk legt op de bovenkant. Denk aan jurkjes met leuke ruches en patronen.
Bij een peer-figuur kies je minder snel voor een strak aansluitend jurkje of een jurkje waarbij juist je heupen extra aandacht krijgen door bijvoorbeeld zakken op de zijkant.

Een V-figuur

Een V-figuur is eigenlijk precies het tegenovergestelde van het hierboven genoemde A-figuur. Bij dit figuur heb je smalle heupen en brede schouders. Bij het onderste gedeelte van de jurk mogen ruches of plooien zitten, zodat hier volume gecreëerd wordt en er meer balans komt. Het bovenste gedeelte kan eigenlijk alle kanten op, meestal staat een v-hals jurkje mooi bij dit figuur, maar ook een one-shoulder-jurk zal bij jou perfect staan.

Een appel-figuur

Van het peer-figuur gaan we over op het appel-figuur. Bij een appel-figuur zien we dat de taille het breedste deel van het lichaam is. Bij jouw figuur kun je het beste kiezen voor een lekkere, soepel vallende stof. Je wil met een jurkje de aandacht niet te veel leggen op je taille, maar meer op je decolleté.

Een zandloperfiguur

Tot slot hebben we dan nog een zandloperfiguur, ook wel een x-figuur genoemd. Bij dit figuur heb je vaak volle borsten, een smalle taille en brede heupen: een soort X dus. Is dit jouw figuur? Lucky you, want er zijn veel jurkjes waar jij uit kunt kiezen: jou staat bijna alles! Je hoeft niet te kiezen voor een hooggesloten hals, want een mooie v-hals staat jou prachtig.

Hopelijk hebben we je op deze manier een beetje wegwijs kunnen maken in alle figuren en jurkjes die daarbij passen. Neem de tijd en ga op zoek naar een jurkje waar jij je blij en goed in voelt!


Lees ook: geen jurk aan naar een huwelijksfeest?♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.