Tegenwoordig zie je steeds meer 14-jarigen met een bijbaan. Dat is wel begrijpelijk, want gezien het personeelstekort zijn werkgevers ook blij met tieners van 14 jaar die aan het werk willen. Maar wat voor bijbanen voor een 14-jarige zijn er nu bijvoorbeeld? Wij vertellen je er meer over in deze blog.

Tegenwoordig zie je steeds meer 14-jarigen met een bijbaan. Dat is wel begrijpelijk, maar welke bijbanen voor een 14-jarige zijn er?

1. Krantenwijk

Een van de meest standaard bijbanen voor een tiener van 14 jaar is het bezorgen van kranten of reclamefolders. Vaak zie je dat tieners deze bijbaan relatief kort volhouden. Het betekent namelijk vaak vroeg opstaan en ook wanneer het slecht weer is, zul je naar buiten moeten om de kranten of folders te bezorgen. Het is wel een bijbaan die super gezond voor je is en daarnaast hoor je vaak dat rond de feestdagen je een leuke fooi op kunt halen bij de vaste huizen waar je altijd netjes op tijd de krant of folders bezorgt.

2. Supermarktmedewerker

Zelf heb ik vroeger ook met veel plezier in de supermarkt gewerkt. Vakken vullen, stapels pallets met de palletwagen verzetten, spiegelen en later ook achter de kassa. Ik heb het altijd met veel plezier gedaan. Vooral ook omdat er veel leuke collega’s werkten, wat het werk natuurlijk ook extra leuk maakt. Veel supermarkten nemen tegenwoordig al 14-jarigen aan als vakkenvullers, vanwege het personeelstekort in deze sector. Je helpt dan met het aanvullen van de schappen, het opruimen van de winkel, spiegelen van producten en je kunt klanten helpen met het vinden van producten.

3. Tuinieren

Als je graag buiten bent en groene vingers hebt, kan tuinieren een leuke bijbaan zijn, zeker ook voor een 14-jarige. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan met het onderhouden van tuinen van familie, vrienden of buren. Denk aan grasmaaien, onkruid wieden, planten verzorgen, enzovoorts.

4. Oppassen

Als je goed met kinderen bent, is oppassen een interessante bijbaan. Zeker als je ’s avonds op gaat passen terwijl de kinderen slapen, is het relatief makkelijk geld verdienen. Als de kinderen nog wakker zijn, kan het soms wel een uitdaging zijn. Zeker als het kinderen zijn die de oppas flink gaan uitdagen. Het is dan de kunst om rustig te blijven, in plaats van dat je de kinderen achter het behang wil plakken of op wilt rollen in de noppenfolie ;-)!

5. Huisdierenverzorging

Als je van dieren houdt, kun je overwegen om huisdierenverzorging aan te bieden. Dit kan inhouden dat je honden uitlaat, katten verzorgt tijdens vakanties of andere kleine taken rondom huisdieren uitvoert. Het is dan wel belangrijk om echt goed je verantwoordelijkheid te kunnen nemen, want dieren zijn van jou afhankelijk.

6. Computerhulp

Veel mensen hebben hulp nodig bij het gebruik van computers en technologie. Ben jij handig met computers? Bied jezelf dan aan als computerhulp! Soms is iemand al geholpen met uitleg over hoe hij kan printen, of waar hij een e-mail naartoe moet sturen om iets geregeld te krijgen.

Dit zijn slechts enkele ideeën voor bijbanen voor een 14-jarige. Het belangrijkste is dat de tiener iets kiest wat hij leuk vindt om te doen, want anders wordt het lastig om de bijbaan lang vol te houden. Onthoud daarnaast dat school prioriteit nummer één blijft. Veel succes!♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.