Is het tijd om jouw bedrijfskleding te transformeren? Wil je de kleding mooier maken met gedetailleerde aandacht en vakmanschap, zodat je van bedrijfskleding een ambassadeur van je merk maakt? Met een goed ontwerp voor de bedrijfskleding open je een deur naar eindeloze mogelijkheden om je merkidentiteit te laten stralen. Dus hoe begin je precies? Hier zijn enkele pro-tips die je moet overwegen om je nieuwe bedrijfskleding naar een hoger niveau te tillen. 

1. Kies de juiste stof 

Het succes van je bedrijfskleding begint bij de keuze van de juiste stof. Ga je bijvoorbeeld hoodies borduren, dan wil je gaan voor een hoogwaardige, dichte katoenmix als het ideale canvas. De stof moet dik genoeg zijn om het gewicht van het borduursel te dragen zonder te vervormen, maar ook comfortabel en ademend blijven voor de drager. 

2. Overweeg de plaatsing zorgvuldig 

De plaatsing van je borduur- of drukwerk mag uiteraard niet over het hoofd gezien worden. Traditioneel worden logos op de borst of de mouw geplaatst voor maximale zichtbaarheid. Maar je kunt natuurlijk ook gaan voor creatieve plaatsingen zoals de capuchonrand of de onderrug, voor een subtiele maar memorabele impact. 

3. Houd rekening met draadkwaliteit en kleur 

Ga je bedrijfskleding borduren? De kwaliteit van de draad en de kleurkeuze zijn bepalende factoren als je zeker wil zijn van de uitstraling en duurzaamheid van je borduurwerk. Polyesterdraad is een veelvoorkomend materiaal; het is kleurvast en bestand tegen slijtage, waardoor het ideaal is voor bedrijfskleding die vaak gewassen wordt. De kleuren van de draad moeten niet alleen overeenkomen met je bedrijfskleuren, maar ook contrasteren met de stof voor optimale zichtbaarheid. 

4. Detail en schaal van het ontwerp 

Bij het borduren van hoodies moet rekening gehouden worden met de schaal en het detailniveau van het ontwerp. Fijne details kunnen al snel verloren gaan op textiel, dus het is een wijze keuze om voor een ontwerp te kiezen dat zowel op kleine als grote schaal herkenbaar en uitvoerbaar is. Het beste wat je meestal kunt doen is het inschakelen van een expert in borduurwerk om samen te kijken naar aanpassingen die de leesbaarheid en esthetiek optimaliseren. 

5. Prototype en testen 

Voordat je gelijk begint met de volledige oplage, wil je niet vergeten om eerst een prototype van je vormgegeven bedrijfskleding te laten maken. Zo kun je het ontwerp, de kleur en de plaatsing in reallife omstandigheden evalueren en indien nodig aanpassen. Dit is een stap die je liever niet wil overslaan, want het is cruciaal in het waarborgen van de kwaliteit en de impact van je bedrijfskleding. ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.